
Приготувати сир в домашніх умовах за цим рецептом дуже просто. Вам знадобиться всього 3 інгредієнта і буквально 10 хвилин вашого часу. В результаті виходить дуже м’який та ніжний домашній сир з кремовою текстурою, прекрасно підходити на сніданок до чаю або до кави з тостами і медом. Порівнювати його з магазинним не бачу сенсу, у нього свій смак і спрощена технологія приготування. Солоність можна регулювати на свій смак, також можна додати спеції або зелень, кислинки в сирі немає, запаху яєць теж немає.
Інгредієнти:
- Молоко (магазинне жирністю 3,3%) – 1 л
- Сметана (магазинна жирністю 20%) – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч.л. (за смаком)
Вихід сиру: 365-390 г
Рецепт приготування:
- Нагріти молоко до кипіння, додати сіль.
- Яйця змішати зі сметаною і влити в молоко. Довести суміш до кипіння. Проварити 5-7 хвилин до появи великих пластівців.
- Друшлак застелити 2 шарами марлі, процідити масу.
- Зверху покласти блюдце і вантаж вагою 1-2 кг. Залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Сир готовий. Прекрасно підходить до чаю або до кави на сніданок. Смачного!
