Дуже люблю цю закуску! Ніжна кислинка і аромат шашлику, з такими баклажанами і м’яса не треба!

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг
  • цибуля – 500 г
  • приправа для шашлику – 1 ч.л. (з гіркою)
  • часник – 1 головка
  • сіль 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
  • цукор 2 ст.л.
  • вода – 150 мл
  • оцет (9%) – 80 мл
  • олія

Процес приготування:

  1. Нарізаємо баклажани на великі шматочки. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в посуд, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник. Все добре перемішуємо і даємо постояти.
  3. Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності.
  4. Готуємо маринад: у каструлю вливаємо склянку води, додаємо сіль і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Потрібно, щоб вода закипіла і сіль з цукром розчинилися. Тепер вливаємо додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.
  5. Викладаємо шарами цибулю та баклажани. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).
  6. Складаємо все в простерилізовані баночки, маринад (що залишився) розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по 0,5 л.
  7. Банки відправляємо стерилізуватися на 10 хвилин.