Інгредієнти:
- баклажани – 2 кг
- цибуля – 500 г
- приправа для шашлику – 1 ч.л. (з гіркою)
- часник – 1 головка
- сіль 1 ст.л. (з невеликою гіркою)
- цукор 2 ст.л.
- вода – 150 мл
- оцет (9%) – 80 мл
- олія
Процес приготування:
- Нарізаємо баклажани на великі шматочки. Додаємо столову ложку солі, перемішуємо і залишаємо хвилин на 20.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо в посуд, сюди ж додаємо приправу для шашлику, часник. Все добре перемішуємо і даємо постояти.
- Обсмажуємо баклажани з усіх боків в невеликій кількості олії до готовності.
- Готуємо маринад: у каструлю вливаємо склянку води, додаємо сіль і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і відправляємо на плиту. Потрібно, щоб вода закипіла і сіль з цукром розчинилися. Тепер вливаємо додаємо оцет. Даємо трохи охолонути.
- Викладаємо шарами цибулю та баклажани. Зверху виливаємо маринад, притискаємо тарілкою. Відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин, але краще на ніч (після такого тривалого маринування можна відразу подавати до столу, вони неймовірно смачні).
- Складаємо все в простерилізовані баночки, маринад (що залишився) розливаємо по банках. Виходить чотири баночки по 0,5 л.
- Банки відправляємо стерилізуватися на 10 хвилин.