Дуже розсипчасте, тому що без яєць! Пісочне печиво за цим рецептом виходить нереально смачне

Дуже розсипчасте, тому що без яєць! Пісочне печиво за цим рецептом виходить нереально смачне
Дуже розсипчасте, тому що без яєць! Пісочне печиво за цим рецептом виходить нереально смачне

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Цукрова пудра – 90 г
  • Вершкове масло – 170 г
  • Крохмаль (будь-який) – 45 г
  • Ванільний цукор – 1, 5 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Процес приготування:

  1. До вершкового масла КІМНАТНОЇ температури додайте цукрову пудру, ванільний цукор і дрібку солі (якщо масло несолоне). Розітріть.
  2. Додайте борошно і крохмаль. Замісіть тісто.  Пісочне тісто довго місити не потрібно.
  3. Розділіть тісто на шматочки, вагою близько 9-10 грамів. У мене вийшло 57 штук. Тісто підсихає, втрачає еластичність і при формуванні можуть з’явитися тріщини. Щоб уникнути цього, зігрійте шматочок тіста, розтерши в долонях. Скачайте кульку і надайте йому форму циліндра, товщиною 7-8 міліметрів.
  4. Перекладіть печиво на деко і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
  5. Випікайте близько 15 хвилин.