Дуже смачний БІЛЕНИЙ БОРЩ на копчених ребрах. На цей борщ кажуть ВЕСІЛЬНИЙ або ПИТНИЙ

Дуже смачний БІЛЕНИЙ БОРЩ на копчених ребрах. На цей борщ кажуть ВЕСІЛЬНИЙ або ПИТНИЙ
Дуже смачний БІЛЕНИЙ БОРЩ на копчених ребрах. На цей борщ кажуть ВЕСІЛЬНИЙ або ПИТНИЙ

Прикопчено-неймовірний білений борщ на ребрах і сметані або весільний борщ або підбиваний борщ на сметані (питний борщ, Прийманий борщ, приймлений борщ). Він має багато назв, але це теж український борщ. Багато хто почне писати, що це польський борщ (білий борщ польський, польський борщ). Але хочу зазначити, що польським його в нашому селі, зокрема в родині моєї дружини (та й в багатьох інших теж), ніхто ніколи не називав. Назва від покоління до покоління передавалася, як білений борщ. А ще цей смачний рецепт борщу часто готують в регіоні на весілля, як весільний. І на таких подіях його п’ють чашками чи горнятками. Тому ми його їмо, як повноцінний український борщ, який притаманний для Прикарпаття.

Отже, міксером збивається молоко, сметана, борошно, яйце і додається під час приготування борщу в каструлю чи баняк, в якому вже варяться копчені ребра і заправка з буряків та моркви. Я, чесно кажучи, завжди думав, що сметана в борщ додається, коли борщ вже в тарілці, допоки не спробував рецепт цього борщу, який дійсно здивував.
Також особливого смаку цьому борщу додає прикопчене м’ясо (часто роблять цей борщ на ребрах), на якому готується цей борщ. Смак дійсно виходить просто неперевершений. Цей борщ готується без томатної пасти.

РЕЦЕПТ БІЛЕНОГО БОРЩУ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ українського біленого борщу

  • Копчені ребра – 800 г
  • морква – 2 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • вода – 4 літри
  • олія – 1 столова ложка
  • цибуля – 1 шт.
  • смалець – 1 столова ложка
  • лимонна кислота – 1 щіпка
  • сметана – 400 мл
  • молоко – 200 мл
  • борошно – 3 столові ложки
  • яйце – 1 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • кріп – 1 пучок
  • сіль – за смаком
  • чорний перець горошок – 10 шт.

Процес приготування (відео):

https://youtu.be/tkmzMFJpgsw