
Інгредієнти для тіста:
- 600 г борошна
- 360 г вершкового масла
- 2 чайні ложки розпушувача
- 125 г цукрової пудри
- 6 яєчних жовтків
Розтопити масло, змішати борошно з розпушувачем і влити жир. Збийте яєчні жовтки з цукром і додайте в борошно. Замісити тісто, розділити на 2 рівні частини. Покласти в холодильник.
Розкачати одну частину тіста, покласти на деко 25×35 см. Випікати при 200 градусах протягом приблизно 20 хвилин. Дати остигнути.
Інгредієнти для безе:
- 6 білків
- дрібка солі
- 1 скл. цукрової пудри
- 2 жмені пластівців мигдалю
Білки з дрібкою солі бити до стійких піків, наприкінці додавши цукрову пудру.
Другу частину тіста покласти на таке ж деко, що і перший, нанести яєчні білки і посипати смаженим мигдалем. Випікати при 160 ° С протягом приблизно 35 -. 40 хвилин. Охолодити його.
Інгредієнти для вишневого прошарку:
- Приблизно 650 – 700 г вишні без кісток
- 2 п. вишневого желе
- 2 склянки окропу
- 1 склянка вишневого соку
Розчиніть желе у 2 склянках окропу, потім влийте вишневий сік і залиште в прохолодному місці, поки желе охолоне.
На перший корж насипати вишні, залити желе і поставити в холодильник
Інгредієнти для крему:
- 500 мл вершків 30 – 36%
- 2 столові ложки цукру
- 1 пакет ванільного цукру
- 1 столову ложку желатину
Добре збийте вершки, додавши в кінці цукрову пудру і ваніль. Розчинити желатин в невеликій кількості гарячої води, охолодити, змішати з кремовою масою. Крем нанесіть на застигле желе, зверху покласти корж з безе.
Охолодити в холодильнику. Краще подавати на наступний день, коли коржі добре просочаться.
