Інгредієнти:
- буряк, 2 шт.;
- цибуля, 2 шт.;
- соус бальзамічний, 2 ч.л.;
- олія, 50 мл;
- горіхи волоські, 100 г;
- сік лимонний, 1 ч.л.;
- сіль і цукор – за смаком;
- зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Натираємо сирий буряк на тертці для корейської моркви.
- Змішуємо з цукром і викладаємо на чисту сковороду буряк з цукром, ставимо на повільний вогонь і обсмажуємо, періодично помішуючи. Тушкуємо під кришкою протягом 15 – 20 хвилин.
- Цибулю ріжемо півкільцями.
- Буряк викладаємо в миску і накриваємо кришкою.
- Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, трохи підсолюємо і змішуємо з буряком.
- Масу поливаємо соком лимона або яблучним оцтом.
- Бальзамічний соус додаємо в салат, перемішуємо і накриваємо кришкою.
- Горіхи подрібнюємо на шматочки і змішуємо з салатом.
- Зелень нарізаємо і змішуємо з салатом.
Пробуємо на смак і додаємо те, чого не вистачає – сіль, цукор або перець. Салат смачний і теплий, і холодний.