Дуже смачний салат з печінкою і грибами для буднів і свят. Секрет – у простих продуктах

Дуже смачний салат з печінкою і грибами для буднів і свят. Весь секрет - у простих продуктах
Дуже смачний салат з печінкою і грибами для буднів і свят. Весь секрет - у простих продуктах

Смачний салат з печінкою і грибами для буднів і свят. Його можна подавати як самостійну страву. Він дуже швидко втамовує голод, тому чудово підійде для трапези в домашній обстановці або для святкового застілля.

Продукти:

  • 200 г курячої печінки;
  • 100 г шампіньйонів;
  • 2 яйця;
  • 150 г маринованих огірків;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 50 г майонезу;
  • сіль за смаком;
  • олія.

Як готувати:

1.Курячу печінку наpiзаємо на середні шматочки. Гриби миємо і також наpiзаємо на невеликі  шматочки.

2.Огірочки piжемо півкружечками. Огірки можна брати солоні або мариновані.

3.Моркву тремо на звичайній тертці, тертці для корейської моркви або наpiзаємо тонкою соломкою.

4.Цибулю чистимо і наpiзаємо тонкими півкільцями.

5.Печінку обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді з додаванням олії. Вогонь більше середнього, час смаження – 7-8 хвилин. В кінці процесу печінку трохи підсолюємо (буквально 1 щіпку) – на початку солити не потрібно, інакше вона стане твердою.

6. Готову печінку перекладаємо на тарілку для охолодження, якщо утворився сік зливаємо, щоб салат не вийшов рідким.

7.Гриби викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо, на середньому вогні 5 хвилин. Готові гриби перекладаємо в тарілку і даємо охолонути.

8. Цибулю і моркву обсмажуємо на помірному вогні на розігрітій сковороді з олією (30 мл) протягом 10-ти хвилин. При додаванні в салат овочі повинні бути охолодженими.

9. Яйця відварюємо, чистимо і наpiзаємо кубиками.

10. У глибоку миску перекладаємо печінку, гриби, яйця, огірки, цибулю і моркву. Додаємо майонез.

11. Все ретельно і акуратно перемішуємо.

Спробуйте, салат виходить смачним і дуже ситним. Результат вам сподобається!

Джерело.