Торт без випічки – завжди вдала ідея! Готується за лічені хвилини, але виходить дуже смачним та ніжним. Десерт виручить у різних ситуаціях. Якщо не хочете витрачати багато часу на випічку, цей рецепт те, що потрібно! А ще його можна готувати разом дітьми: їм сподобається викладати печиво.
Рецепт можна змінювати, наприклад, додати улюблені ягоди, фрукти, горіхи або шоколад.
Продукти:
- 200 г печива;
- 3 яйця;
- 250 г згущеного молока;
- 400 мл молока;
- 1/2 ч. л. ванільного цукру;
- 200 г вершкового масла.
Для глазурі:
- 4 ст. л. цукру;
- 4 ст. л. какао;
- 12 ст. л. молока.
Як готувати:
- Збийте яйця в невеликій каструлі до утворення однорідної маси.
- Додайте в ємність молоко, згущене молоко і ванільний цукор. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Поставте каструлю на маленький вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім зніміть готовий крем з вогню і дайте йому охолонути.
- Тепер готуємо шоколадну глазур. Для цього в металевій ємності з’єднуємо цукор і какао, потім додаємо молоко. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Ставимо металеву ємність на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варимо глазур до утворення маси однорідної консистенції. Коли тягуча суміш буде готова, знімаємо каструлю з вогню.
- Нарізаємо вершкове масло кубиками і даємо йому пару хвилин, щоб воно стало м`яким. За допомогою міксера злегка збиваємо масло.
- З’єднуємо збите масло і остиглий крем для торта в глибокій ємності. Ще раз збиваємо суміш міксером.
- Збираємо торт: у форму викладаємо перший шар з печива, потім змащуємо його кремом. Викладаємо другий шар з печива і крему. Повторюємо до тих пір, поки не закінчиться печиво.
- Ставимо в холодильник на кілька годин.
Цей торт – кращий вибір для тих, хто хоче побалувати себе чимось смачненьким до чаю! Спробуйте!