
Складові:
- яйця – 4 шт.,
- нектарини – 4 шт.,
- мед – 2 ст. л.,
- цукор – 1/2 склянки,
- борошно – 1,5 склянки,
- розпушувач – 1 ч.л.,
- вершкове масло,
- цукрова пудра.
Спосіб приготування літнього пирога
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор.
Міксером збиваємо яйця з цукром до білого кольору. Вливаємо мед, продовжуємо збивати.
Просіваємо борошно з розпушувачем.
Знову недовго збиваємо до однорідності тіста (приблизно 1 хвилину).
Нектарини миємо, обсушуємо паперовим рушником, розрізаємо на четвертинки, видаляємо кісточки, нарізаємо шматочками.
Пересипаємо нектарини цукром або цукровою пудрою (1-1,5 ст. Л.). Дно форми змащуємо вершковим маслом, викладаємо часточки нектаринів.
Заливаємо нектарини тістом, тісто розрівнюємо. Відправляємо пиріг в попередньо розігріту до 180 ° духовку на 25-30 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Готовому пирогу даємо злегка охолонути, накриваємо форму тарілкою, перевертаємо. Посипаємо пиріг цукровою пудрою. Пиріг виходить високим, пишним, повітряним, ароматним і дуже смачним.
