Дуже зручно взимку! Рецепт борщової заправки на зиму

Дуже зручно взимку! Рецепт борщової заправки на зиму
Дуже зручно взимку! Рецепт борщової заправки на зиму

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

  • 1 кг очищеної ріпчастої цибулі
  • 1 кг очищеної моркви
  • 1,5 кг очищених буряків
  • 1,5 кг помідорів
  • 0,5 кг очищеного солодкого перцю
  • 1-2 гострих перці
  • 1 головка часнику
  • 300-350 мл олії
  • 4 лаврові листки
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 ст.л. солодкої паприки
  • 80-90 г солі (3 ст.л. з легкою гіркою)
  • 120 г цукру (4 ст.л. з верхом)
  • 60 мл 9% оцту (4 ст.л)

Вихід: 5 л

Процес приготування:

  1. Буряк, моркву натираємо на грубій тертці.
  2. Цибулю і перець ріжемо шматочками.
  3. Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
  4. Помідори перетворюємо в пюре.
  5. Тушкуємо цибулю на олії до прозорості – близько 10 хвилин.
  6. Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
  7. Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  8. Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник. Тушкуємо після закипання 40 хвилин.
  9. Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками.