
Часникова паста на зиму , яка прикрасить будь-яку страву. Таку пасту можна додавати в супи, запіканки, соуси і навіть намазувати на бутерброд .
Часникова пікантність гарантована на цілий рік. А ще така заготовка заощадить час на метушню з чищенням часнику для кожного блюда. Просто додаєте ложку-другу в суп і насолоджуєтеся.
Часникова паста на зиму
- 250 г часнику
- 1 ч. л. солі
- 30 мл оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
Приготування
- Підготуйте стерилізовану суху банку обсягом 300 мл. Таку заготовку краще зберігати в маленьких баночках, так що можете розкласти часникову пасту в банки ще меншого розміру.
- Почистіть 250 г часнику і подрібніть його в блендері до стану пюре.
- Додайте в блендер 1 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку і 30 мл оливкової олії. Збийте часникову пасту ще раз.
- Перекладіть пасту в чисту банку, зверху налийте 1 ст. л. оливкової олії і закрийте кришкою.
Часникову пасту можна зберігати як в холодильнику, так і в морозильній камері. Паста в морозилці не перетворюється в лід, а ще її можна порційно розлити по формах для льоду і накрити харчовою плівкою.
Часникова паста з зеленню
- 250 г часнику
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 30 мл рослинної або оливкової олії
- 2 гілочки кропу
Приготування
- Почистіть часник і подрібніть його в блендері.
- Наріжте кріп і додайте його до часнику. Також додайте сіль, 1 ст. л. оцту і 30 мл олії. Збийте часникову пасту з зеленню до однорідного стану.
Часникова паста з зеленню - Перекладіть ароматну суміш в суху стерилізовану банку і залийте зверху олією. Щільно закрийте банку з і зберігайте в холодильнику.
Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів