Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів

Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів
Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів

Часникова паста на зиму , яка прикрасить будь-яку страву. Таку пасту можна додавати в супи, запіканки, соуси і навіть намазувати на бутерброд .

Часникова пікантність гарантована на цілий рік. А ще така заготовка заощадить час на метушню з чищенням часнику для кожного блюда. Просто додаєте ложку-другу в суп і насолоджуєтеся.

Часникова паста на зиму

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 30 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування

  1. Підготуйте стерилізовану суху банку обсягом 300 мл. Таку заготовку краще зберігати в маленьких баночках, так що можете розкласти часникову пасту в банки ще меншого розміру.
  2. Почистіть 250 г часнику і подрібніть його в блендері до стану пюре.
  3. Додайте в блендер 1 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку і 30 мл оливкової олії. Збийте часникову пасту ще раз.
  4. Перекладіть пасту в чисту банку, зверху налийте 1 ст. л. оливкової олії і закрийте кришкою.

Часникову пасту можна зберігати як в холодильнику, так і в морозильній камері. Паста в морозилці не перетворюється в лід, а ще її можна порційно розлити по формах для льоду і накрити харчовою плівкою.

Часникова паста з зеленню

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 30 мл рослинної або оливкової олії
  • 2 гілочки кропу

Приготування

  1. Почистіть часник і подрібніть його в блендері.
  2. Наріжте кріп і додайте його до часнику. Також додайте сіль, 1 ст. л. оцту і 30 мл олії. Збийте часникову пасту з зеленню до однорідного стану.
    Часникова паста з зеленню
    Часникова паста з зеленню

     

  3. Перекладіть ароматну суміш в суху стерилізовану банку і залийте зверху олією. Щільно закрийте банку з і зберігайте в холодильнику.

    Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів
    Два рецепти часникової пасти на зиму: ароматна заготовка для гурманів