
Хрусткі мариновані огірочки взимку – справжнє літо в банці!
Інгредієнти на одну літрову банку:
- Огірки – 500 г
- Цукор – 1 ст. л. з гіркою
- Сіль – 1 ст. л. з гіркою
- Вода – 500 мл
- Оцет – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Духмяний перець – 3 горошки
- Хрін, кріп і лавровий лист.
Процес приготування:
- Огірочки невеликого розміру залити холодною водою й залишити замочуватися на 2 години. Через дві години злити воду, а огірки добре помити. Насухо протерти овочі, відрізати хвостики.
- На дно банки викласти листя хрону, часник, перець горошком, парасольку кропу та лавровий лист.
- Огірочки викласти якомога щільніше. Залити повні банки окропом, накрити кришкою й дати огіркам постояти 10-15 хвилин. Заливаємо огірки два рази. На третій раз заливаємо маринадом.
- Готуємо маринад. Акуратно злити воду з банок у каструлю. Додати цукор і сіль. Перемішати й дати закипіти. Після того, як маринад закипів, зняти з вогню і додати оцет. Залити огірки маринадом до країв горлечка, добре закрутити кришкою. Покласти банки з огірками під ковдру, щоб поступово остигали.
Смачного!