
Нам буде потрібно:
- помідори – 1 кг
- перець болгарський – 1 шт.
- гострий перець – 1 \ 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква 1 велика або 2 маленькі
- петрушка і кінза – 30 г
- часник – 6 зубчиків
- хмелі-сунелі – 1 ч.л. з гіркою
- перець чорний мелений 1 \ 2 ч. л.
- олія – 50 мл
- оцет 9% – 30 мл
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Краще вибирати м’ясисті і стиглі, але з твердою шкіркою помідори.
- Цибулю ріжемо кубиками.
- Моркву тремо на грубій тертці або на тертці для корейської моркви.
- Обсмажуємо цибулю на олії до золотистого кольору.
- Помідори ріжемо на дві частини, відрізаючи плодоніжку. Великі розрізаємо на 4 частини.
- Солодкий перець ріжемо кубиком. Зелень подрібнюємо.
- Змішуємо помідори з морквою, солодким і гострим перцем, зеленню, часником (на (свій) смак беріть), цибулю разом з олією.
- Солимо і перчимо, додаємо цукор і хмелі-сунелі, вливаємо оцет, перемішуємо.
- Ми залишаємо на 2 години і періодично перемішуємо.
- Розкладаємо салат в банки, заливаємо маринадом.
- Накриваємо кришками і ставимо банки стерилізуватися на 15 хвилин.
- Закручуємо кришками і перевертаємо, вкутуємо до охолодження.