Ефектна та смачна закуска на святковий стіл. Так оселедець мало хто готує!

Ефектна та смачна закуска на святковий стіл. Так оселедець мало хто готує!
Ефектна та смачна закуска на святковий стіл. Так оселедець мало хто готує!

Інгредієнти:

  • 300 г філе слабосоленого оселедця
  • 100 г розм’якшеного вершкового масла
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 40-50 г петрушки
  • 5 листів норі

Приготування:

  1. Слабосолоний оселедець почистити, видалити кісточки і збити в чаші блендера. Додати вершкове масло та майонез. Знову збити.
  2. Відібрати 2/3 суміші, а в третину додати подрібнену петрушку і ще раз збити.
  3. 2/3 суміші розділити навпіл. В одну частину додати куркуму і перемішати.
  4. 4 листи норі для суші розрізати навпіл. Зробити три трубочки із жовтою сумішшю. Потім зробити 3 трубочки із зеленою сумішшю та дві – з білою.
  5. П’ятий лист норі намазати частиною суміші, що залишилася, і викласти на нього трубочки в довільному порядку. Залишок суміші розподілити між трубочками.
  6. Щільно згорнути рулет, обернути харчовою плівкою. Зав’язати кінці, злегка притиснути та покласти на кілька годин у холодильник або на 30 хвилин у морозильну камеру. Рулет має стати щільним.
  7. Нарізати скибочками товщиною 1-1,5 см і викласти на блюдо або подати з тостами з бородинського хліба.

Смачного!