
Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Гості за столом» стане оригінальним блюдом вашого святкового столу.
Інгредієнти:
- морква – 3 шт.
- куряче філе – 500 г
- зелень – 1 пуч.
- кукурудза – 1 б.
- маслини – за смаком
- яйце – 6 шт.
- червона цибуля – 2 шт.
- твердий сир – 300 г
- помідори черрі – за смаком
- перець болгарський – за смаком
- цукор – 1 ч.л.
- яблучний оцет – 2 ст.л.
- вода – 75 мл
Покроковий рецепт приготування:
- Очистіть цибулю, наріжте півкільцями і перекладіть в миску. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
- Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими шматочками.
- Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте.
- Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на крупній тертці.
- Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці.
- Тепер можна викладати шари салату. Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.
- Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть.
- З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть її наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварена морква. Посоліть і поперчіть за смаком, покрийте шаром майонезу.
- Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.
- Наступні шари – яєчні білки, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
- Тепер прикрасимо салат. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому периметру салату.
- Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.
- Дрібно наріжте зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець.
- У центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.
- Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години. Смачного!