Ефектний і ситний багатошаровий салат «Гості за столом». Родзинка святкового столу!

Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Гості за столом». Родзинка святкового столу!
Багатошаровий салат «Гості за столом»: покроковий рецепт з фото

Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Гості за столом» стане оригінальним блюдом вашого святкового столу.

Інгредієнти:

  • морква – 3 шт.
  • куряче філе – 500 г
  • зелень – 1 пуч.
  • кукурудза – 1 б.
  • маслини – за смаком
  • яйце – 6 шт.
  • червона цибуля – 2 шт.
  • твердий сир – 300 г
  • помідори черрі – за смаком
  • перець болгарський – за смаком
  • цукор – 1 ч.л.
  • яблучний оцет – 2 ст.л.
  • вода – 75 мл

Покроковий рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю, наріжте півкільцями і перекладіть в миску. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
  2. Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими шматочками.
  3. Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте.
  4. Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на крупній тертці.
  5. Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
  6. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
  7. Тепер можна викладати шари салату. Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.
  8. Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть.
  9. З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть її наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварена морква. Посоліть і поперчіть за смаком, покрийте шаром майонезу.
  10. Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.
  11. Наступні шари – яєчні білки, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
  12. Тепер прикрасимо салат. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому периметру салату.
  13. Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.
  14. Дрібно наріжте зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець.
  15. У центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.
  16. Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години. Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!