Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина

Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина
Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина

Рекомендуємо взяти на замітку початківцям господаркам, зайнятим мамам і турботливим дружинам, а також всім, хто дотримується посту, але хоче солоденького до чаю.

Простий рецепт рогаликів на воді!

Інгредієнти:

  •  1 ст. теплої води
  •  1 ст. л. цукру
  •  30 г пресованих дріжджів
  •  1 щіпка солі
  •  1/2 ст. соняшникової олії
  •  3 ст. борошна
  •  1 ст. повидла

ПРИГОТУВАННЯ

1. У теплій воді розведи дріжджі, додай цукор і щіпку солі. Борошно просій в окрему миску. Поступово додай до борошна розведені дріжджі, олію і заміси тісто. Воно підходить в процесі замішування і оброблення. Для впевненості можна залишити тісто в теплому місці на 30 хвилин, але це необов’язково.

Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина
Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина

2. Розділи готове тісто на 3 частини. З кожної частини розкачай круглий коржик завтовшки близько 5 мм. Кожен коржик разріж на 8 рівних частин (трикутників). Борошно підсипати не потрібно, наше чудове тісто не липне до рук!

3. Основу трикутника з тіста трохи придави, поклади 1 ч. л. повидла, гарненько заліпи краї, щоб начинка не витікала в процесі запікання. Вузький кінець теста злегка витягни і загорни у вигляді рогалики.

Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина
Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина

4. Виклади рогалики на деко, змащене олією, і відправ в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (випікати до золотистого кольору). Смачного!

Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина
Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрустка скоринка і пишна середина