Експрес – варіння овочів: навіть буряк буде готовий всього за 10 хвилин

Експрес – варіння овочів: навіть буряк буде готовий всього за 10 хвилин
Експрес – варіння овочів: навіть буряк буде готовий всього за 10 хвилин

Любите салати з буряка, але не любите відварювати овочі? Ми знайшли вихід. Перевірений метод економить час і сили. При цьому, всі корисні властивості овочів, залишаються і вони виходять такими ж смачними і соковитими. Швидко і дуже просто!

Промиваємо буряк і кладемо його в харчовій пакет, вливаємо туди ж 100 мл води і щільно закриваємо пакет. Протикаємо в декількох місцях дірочки за допомогою зубочистки і кладемо в глибоку тарілку. Ставимо тарілку в мікрохвильовку, включаємо високу потужність і час виставляємо 10 хвилин.

Таким же простим способом ви зварите моркву і картоплю, тільки кладемо їх в різні пакети, але запікати можна і в одній тарілці. Якщо ви укладаєте за один раз багато овочів, тоді час збільшуйте.

Наприклад, середній буряк вариться протягом 5 хвилин, а ось пара штук великого розміру, будуть готуватися протягом 12 хвилин. По декілька штук моркви і картоплі в одній тарілці готуватимуться близько 15 хвилин, може трохи більше. Не забувайте завжди додавати воду, інакше овочі просто підсушаться і не приготуються, стануть сухими і зовсім позбавленими смаку.

В чому користь буряка

Коренеплід містить безліч вітамінів, які особливо важливі для організму в зимовий період. Буряк часто вживають для запобігання авітамінозу і цинги. В овочі міститься велика кількість аскорбінової кислоти, каротину, бору, марганцю, а також заліза.

Буряк часто використовують в різних дієтах, але варто знати, що овоч містить багато цукру, тому людям з діабетом варто обмежити вживання буряка. Буряковий сік вживають для підтримки нормальної роботи печінки, а також при анемії. Його рекомендують змішувати з соком з інших овочів або фруктів, наприклад морквою, селерою, помідором, яблуками.

Буряк також добре впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагаючи впоратися з проблемами травлення. Овоч вважають натуральним антисептиком через здатність пригнічувати розвиток гнильних бактерій в кишечнику.

За матеріалами.