Гарбузовий чізкейк без випічки. Неймовірно смачний та легкий десерт!

Чізкейк з гарбуза – це справжня насолода. Так, спочатку ви смакуєте сирну м’якоть, а потім відчуваєте досконалий смак пісочного коржа. Корж традиційно робиться з подрібненого печива. Тому його не сплутати з тартом!

Помірна солодкість, ніжність і горіховий смак, заради якого хочеться чекати осені. Мускатні гарбузи, як правило, відрізняються довгою формою. Як тільки знайдете ароматну руду красуню, сміливо перечитуйте цей рецепт! Однак цей чізкейк без випічки , тому готується дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 30 шт. печива;
  • 6 ст. л. вершкового масла;
  • 18 г желатину;
  • 240 г вершкового сиру;
  • 400 мл вершків;
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 100 г горіхів;
  • 200 г цукру;
  • 50 г води;
  • 300 г гарбуза;
  • 1,5 ч. л. ванільного екстракту.

Як готувати

  1. Печиво подрібніть в крихту разом з горіхами і змішайте з розм’якшеним вершковим маслом і 50 г цукру.
  2. Отриману суміш покладіть у змащену маслом форму, утрамбуйте гарненько і відправте в морозилку.
  3. Замочіть желатин в окропі і добийтеся його повного розчинення.
  4. Гарбуз приготуйте на пару (або запечіть у фользі) і зробіть з нього пюре. Потім змішайте пюре з вершковим сиром, 1 ч. л. ванільного екстракту, 150 г цукру.
  5. Додайте желатин, перемішайте і вилийте на пісочний корж. Поставте в холодильник мінімум на 8 годин.
  6. Перед подачею обов’язково прикрасьте верх чізкейку збитими вершками або домашньою сметаною.

Через желатинову основу  чізкейк має пружну, але все ще ніжну консистенцію. Галетне печиво відмінно підійде, але традиційно це блюдо готується з імбирного. Нотки пряного кореня відмінно відтіняють смак і роблять його глибшим. З солодким гарбузом на диво добре поєднується коріандр і, звичайно, мускатний горіх.

Смачного!

За матеріалами