«Гість за столом»: неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат

«Гість за столом»: неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат
«Гість за столом»: неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат

Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Гість за столом» стане родзинкою вашого святкового столу. Він готується з простих і доступних за ціною продуктів, а результат виходить приголомшливим.

Ви не пошкодуєте про час, витрачений на цей салат, адже результат дійсно варто того.

Продукти:

  • 3 морквини;
  • 500 г курячого філе;
  • пучок зелені;
  • 300 г консервованої кукурудзи;
  • 6 яєць;
  • 300 г твердого сиру;
  • 2 червоні цибулини;
  • помідори черрі;
  • болгарський перець;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 75 мл води;
  • 2 ст. л. яблучного оцту;
  • маслини ;
  • сіль – за смаком.

Як готувати:

  1. Замаринуйте цибулю: наріжте півкільцями і перекладіть в мисочку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
  2. Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими кусочкамі.
  3. Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте.
  4. Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на великій тертці.
  5. Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
  6. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Тепер можна викладати шари салату.
  7. Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.
  8. Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть і трохи змастіть майонезом.
  9. З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть його наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварна морква. Посоліть і поперчіть за смаком, змастіть шаром майонезу.
  10. Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.
  11. Наступні шари – яєчні білки, майонез, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
  12. Тепер прикрасіть салат. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому салату.
  13. Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.
  14. Дрібно наріжте зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець. В центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.
  15. Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години або на всю ніч. Перед подачею на стіл зніміть харчову плівку і форму.

Експериментуйте з інгредієнтами для прикраси багатошарового салату. Замість червоного перцю можна взяти жовтий або зелений. Також можна спробувати зовсім інші продукти. Смачного!

За матеріалами.