
Неймовірно ефектний і ситний багатошаровий салат «Гість за столом» стане родзинкою вашого святкового столу. Він готується з простих і доступних за ціною продуктів, а результат виходить приголомшливим.
Ви не пошкодуєте про час, витрачений на цей салат, адже результат дійсно варто того.
Продукти:
- 3 морквини;
- 500 г курячого філе;
- пучок зелені;
- 300 г консервованої кукурудзи;
- 6 яєць;
- 300 г твердого сиру;
- 2 червоні цибулини;
- помідори черрі;
- болгарський перець;
- 1 ч. л. цукру;
- 75 мл води;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- маслини ;
- сіль – за смаком.
Як готувати:
- Замаринуйте цибулю: наріжте півкільцями і перекладіть в мисочку. Додайте сіль, цукор, яблучний оцет, воду, перемішайте і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
- Відваріть філе, остудіть його і наріжте невеликими кусочкамі.
- Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте.
- Відваріть моркву, остудіть, очистіть її і натріть на великій тертці.
- Відваріть яйця, остудіть, розділіть їх на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки – окремо на дрібній.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці. Тепер можна викладати шари салату.
- Для формування можна скористатися кулінарним роз’ємним кільцем діаметром близько 20 см. Перший шар – курка, потім шар майонезу.
- Другим шаром викладіть зелень, рівномірно розподіліть і трохи змастіть майонезом.
- З маринованої цибулі злийте всю рідину і викладіть його наступним шаром, змастіть майонезом. Четвертий шар – відварна морква. Посоліть і поперчіть за смаком, змастіть шаром майонезу.
- Злийте рідину з кукурудзи, викладіть її наступним шаром, розподіліть по поверхні і змастіть майонезом. Залиште трохи кукурудзи для прикраси салату.
- Наступні шари – яєчні білки, майонез, натертий сир, майонез, яєчні жовтки. Залиште трохи білків для прикраси салату.
- Тепер прикрасіть салат. Спочатку розріжте помідори черрі на половинки і викладіть зрізом вниз по всьому салату.
- Маслини наріжте кружальцями і викладіть внутрішнім колом на салат.
- Дрібно наріжте зелень і викладіть третім колом. Четверте коло – нарізаний дрібними кубиками червоний солодкий перець. В центр салату покладіть натерті білки, які залишилися для прикраси, а на них – трохи консервованої кукурудзи.
- Накрийте форму харчовою плівкою і покладіть в холодильник для просочення на 2-3 години або на всю ніч. Перед подачею на стіл зніміть харчову плівку і форму.
Експериментуйте з інгредієнтами для прикраси багатошарового салату. Замість червоного перцю можна взяти жовтий або зелений. Також можна спробувати зовсім інші продукти. Смачного!