
Сьогодні пропоную вам зробити незвичайні голубці: по-перше, готувати їх ми будемо з ніжної пекінської капусти, по-друге, зробимо незвичайний смачний соус!
Інгредієнти:
- капуста пекінська, 1 шт. (8 великих листків;
- картопля, 5 шт.;
- олія, 3 ст.л.;
- лавровий лист, 3 шт.
Для приготування начинки:
- фарш, 500 г;
- рис, 3 ст.л.;
- цибуля, 1 шт.;
- пекінська капуста, 100 г.
Для приготування соусу необхідно :
- морква,солодкий перець, цибуля по 2 шт.;
- капуста пекінська, 100 г;
- томатна паста, 1 ст.л.;
- масло вершкове, 2 ст.л.;
- сметана, 2 ст.л.;
- вода кип’ячена, 4 – 5 склянок;
- олія, 3 ст.л.;
- сіль перець.
Процес приготування:
- Промиваємо рис і відварюємо його до напівготовності протягом 5 хвилин.
- Фарш змішуємо з дрібно нарізаною цибулею, рисом, солимо і перчимо, перемішуємо.
- Капусту розбираємо на листочки, середину капусти дрібно нарізаємо і близько 100 г додаємо в начинку, перемішуємо фарш. Накриваємо фарш і ставимо в холодильник.
- Окропом заливаємо листи капусти на 2 хвилини. Виймаємо.
- Зрізаємо товсті жили і ріжемо на 2 частини вздовж.
- Формуємо голубці і складаємо їх в каструлю.
- Картоплю ріжемо часточками і обсмажуємо до рум’яності на олії та викладаємо в казан.
- Обсмажуємо злегка голубці на олії і викладаємо на картоплю.
- Для соусу тушкуємо овочі, солимо, перчимо і додаємо дрібно різану пекінську капусту, тушкуємо пару хвилин, вливаємо томатну пасту і кладемо шматочок вершкового масла, вливаємо склянку води, перемішуємо.
- Подрібнюємо соус блендером і виливаємо його до голубців і картоплі, попередньо розбавивши його водою.
- Солимо до смаку і доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист і тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.
При подачі посипаємо зеленню. Таким чином, ви приготували і голубці, а картопляний гарнір.
Смачного!