
Готую голубці за сімейним рецептом. Люблю, щоб всередині не була каша, щоб вони були ціленькі і не розлазилися на вилці.
Інгредієнти:
- 0.5 кг рису (“Чемпіон” пропарений),
- крижівки,
- 5-6 середніх цибулин,
- 2 великі моркви,
- 200-500 г фаршу,
- сіль, перець
Соус:
- 200 мл води,
- 1 ст.л. томатної пасти,
- 200 мл сметани (можна більше)
- сіль, перець
Рецепт приготування:
- Рис кладу сирий. Справа в тому, що м’яса не шкодую, воно упарюється і виділяє багато соку, який швидко всмоктується рисом. Рис набухає, а м’ясо упарюється. Голубчики лишаються повні.
- Накрутила голубці і поставила пектися в духовку в один ряд, змастила зверху олією. Так вони пеклися на середньому нагріві 2 години. Так вони ВЖЕ готові до споживання. Але я охолоджую і заморожую.
- А далі – хто як хоче: чи відразу подавати зі сметаною, чи в підливці потушити на малому вогні.
Автор – Оксана Мищишин
