Гості будуть просити рецепт: хрустка квашена капуста по-грузинськи

Гості будуть просити рецепт: хрустка квашена капуста по-грузинськи
Гості будуть просити рецепт: хрустка квашена капуста по-грузинськи

Квашена капуста – джерело вітамінів. А якщо приготувати її зараз, то взимку можна буде ласувати в будь-який час. Якщо традиційні рецепти вже «приїлися» вашим домочадцям, ми пропонуємо новий та дуже апетитний рецепт. Капуста виходить ароматна, хрустка та дуже смачна. Її з задоволенням будуть їсти навіть ті, хто не любить квашеної капусти.  Крім того, виглядає досить красиво, тому її сміливо можна подавати навіть на святковий стіл.

Що потрібно: 

  • 1 кг білокачанної капусти; 
  • Буряк червоний – 400 г; 
  • Часник – 60 г; 
  • Листя селери; 
  • Гострий перець – 1 шт.; 
  • Вода – 1 л; 
  • Сіль – 2 столові ложки з невеликою гіркою. 

Як готувати:

Очистіть капусту від верхніх листків, наріжте невеликими шматками. Буряк – тонкими шматками, можна соломкою. Порізати листя селери, перець – на шматочки. 

Викладаємо шматочки буряка, на них – капусту. Найкраще використовувати пластмасове відерко. Пересипаємо часником, гострим перцем, листя селери, потім знову чергуємо шари. 

Підготовлені овочі заливаємо маринадом. Для його приготування кип`ятимо воду, додаємо сіль. Зверху накриваємо тарілкою, вона має добре все прижимати. Закриваємо відерко кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 4-5 днів. Але з однієї сторони кришку трошки треба відкрити, щоб був доступ повітря.  На п`яту добу капуста готова. 

Смачно та дуже корисно. Спробуйте!