Гості будуть просити рецепт: ніжний і соковитий торт з курячим паштетом!

Гості будуть просити рецепт: ніжний і соковитий торт з курячим паштетом!
Гості будуть просити рецепт: ніжний і соковитий торт з курячим паштетом!

Приголомшлива закуска на святковий стіл і не тільки. Ніжний, соковитий, насичений закусочний торт з печінковим паштетом. Спробуйте, виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

Печінковий паштет:

  • 400 г курячої печінки;
  • 80 г сухого рису;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль, мускатний горіх.

Для омлетних “коржів”:

  • 4 яйця;
  • 4 ст.л. сметани;
  • 1-2 ст. л. борошна + щіпка соди;
  • сіль.

Для начинки:

  • 250 г творожного сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • сіль перець;
  • 1 ст. л. сметани;
  • зелена цибуля.

Як готувати:

  1. Готуємо паштет: промитий рис заливаємо водою, відварюємо 10 хвилин. Додаємо підготовлену печінку, варимо 5-7 хвилин.
  2. Відціджуємо печінку і рис, викладаємо у чашу блендера. Додаємо рисовий відвар, збиваємо до однорідної маси.
  3. Додаємо сіль, перець, солимо і перчимо.
  4. Готуємо омлетні коржі: змішуємо яйця, борошно, сметану, все добре перемішуємо, солимо. Смажимо 3 коржі на сковорідці.
  5. Готуємо ще один шар: змішуємо вершковий сир, обсмажені моркву і цибулю, зубчик часник і столову ложку лимонного соку. Солимо і перчимо.
  6. Збираємо торт: викладаємо омлетний корж, викладаємо масу з сиром, розподіляємо, викладаємо печінковий паштет. Все розрівнюємо.
  7. Так повторюємо, доки залишаться омлетні коржі.
  8. Дайте тортику настоятися, краще залишити на ніч в холодильнику.