Інгредієнти:
- сир — 300 г;
- цукор — 160 г;
- ванільний цукор — 5 г;
- сіль — дрібка;
- олія — 80 г;
- яйце — 3 шт.;
- борошно — 360 г;
- розпушувач — 2 ч. л;
Приготування:
- Начинку для плетінки можна вибрати будь-яку. Відмінне поєднання — 150 г джему + 70 г родзинок і 150 г згущеного молока + 70 г горіхів.
- З’єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор і яйця у великій мисці і за допомогою блендера перетворіть в масу однорідної консистенції.
- У кілька етапів додайте до сирної маси просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 2 рівних частини.
- Сирну плетінку можна приготувати як у формі, так і без неї.
- Викладіть половину тіста на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в тонкий пласт. Рівномірно розподіліть на тісті обрану начинку.
- Заверніть в щільний рулет, покладіть швом вниз і розріжте на 2 частини, не доходячи до краю кілька сантиметрів.
- Сплетіть з тіста косу начинкою вгору, щоб отримати красиву плетінку.
- Підготовлену плетінку викладіть на деко або в форму. Аналогічним чином підготуйте другу плетінку. Викладіть на плетінки маленькі шматочки вершкового масла і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
- Експериментуйте з начинками, щоб щоразу радувати близькі різними смаками сирної плетінки.