Готуйте побільше! Компот з апельсинів та м’яти! МОХІТО на зиму в домашніх умовах

На 1 літрову банку:

  • цукор – 90 г (+/-) (на ваш смак)
  • апельсин (великий) – 1/3 частина
  • М’ята – гілочка (10 см)
  • Фрукти – будь-які (вишня, смородина, яблука, абрикоси, слива і т. д) на смак.

Процес приготування:

  1. Апельсин добре промиваємо і ріжемо часточками, кісточки видаляємо.
  2. Абрикоси і ягоди – беріть на свій смак, ріжемо шматочками і кладемо в банку, зверху апельсин і гілочку м’яти.
  3. Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 – 20 хвилин.
  4. Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
  5. Варимо, поки не розчиниться цукор і заливаємо в банки.
  6. Закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.