
Що може бути краще, ніж домашня випічка? Ароматні булочки з м`ясом, сиром чи капустою чудово втамовують голод. Їх можна давати дітям в школу, брати на роботу. Тісто – універсальне, а начинка може бути яка завгодно.
Для тіста:
- 100 мл молока;
- 1 ч. л. цукру;
- 6 г живих дріжджів або 3 г сухих;
- 70 г вершкового масла;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 яйце;
- 80 г сметани;
- 480 г борошна;
- 1 ч. л. солі.
Для начинки:
- 450 г фаршу;
- 200 г капусти;
- 1 картоплина;
- 2 цибулини;
- 4 ст. л. олії;
- сіль, перець;
- спеції – за смаком.
Як готувати:
- В миску вливаємо тепле молоко, додаємо цукор, дріжджі, добре розмішуємо.
- Додаємо розтоплене вершкове масло, 1 яйце, сметану, борошно, сіль.
- Все добре вимішуємо. Тісто має бути м`яким, еластичним.
- Ставимо на 30 хвилин в тепле місце, щоб підійшло.
- Тісто розділяємо на 12 частин, формуємо невеликі кульки.
- Кожну кульку тоненько розтачуємо, робимо надрізи.
- Викладаємо начинку.
- Скручуємо у трубочку, акуратно згортаємо краї.
- Зверху змащуємо яєчним жовтком, посипаємо кунжутом.
- Випікаємо 35-40 хв. при температурі 180 С.
Пиріжки виходять пухкі, ароматні та дуже смачні! Потіште смакотою своїх рідних!