Готувала нещодавно закуску з огірків – вийшло дуууже смачно!

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків
  • 180 г цукру
  • 1,5-2 ст.л. солі
  • пачка (270 г) кетчупу “Чилі”
  • пачка (270 г) кетчупу “Лагідного” (звичайний не гострий томатний кетчуп)
  • 250 мл води
  • 125 мл олії соняшникової
  • 100 мл оцту 9%
  • часник різаний – за смаком

Приготування:

В оригіналі олії було 250, а води 125. Через те, що я не люблю багато олії в заготівлі, то я поміняла їх місцями.
Ще додала 1 ч.л. меленого чорного перцю та 1/3 ч.л. червоного меленого. В оригіналі їх нема! Хто любить не гостре – можна не додавати! Краще перці додавати в кінці варіння, коли пробуєте маринад на смак!
В оригіналі також немає зелені та прянощів у банці. Я додала трохи кропу, листок базиліка, трохи естрагону, лаврового листка шматочок, 1 духмяний горошок і 3 чорних. Це все можна НЕ ДОДАВАТИ!
  1. Огірки порізати як на фото, скласти в каструлю, покласти всі приправи, окрім часнику. Включити сильний вогонь і помішувати, поки закипить. Зменшити вогонь і варити близько 10хв. додати часник та варити ще 5 хв.
  2. Закрити у простерилізовані банки, перевернути!

Вихід – 7 баночок по 0,5 л.

Рецепт та фото – Колісник Світлана