Готуємо буряк з картоплею майже як “Шубу”, але без оселедця і майонезу

Готуємо буряк з картоплею майже як "Шубу", але без оселедця і майонезу
Готуємо буряк з картоплею майже як "Шубу", але без оселедця і майонезу

На три (середнього розміру) варені буряка нам знадобиться 5 яєць, 250 грамів сиру фета, 3 огірка, 3 відварені картоплини, 250 грамів сметани, столова ложка гірчиці, 3 зубчики часнику, 10 г желатину, столова ложка лимонного соку, сіль і перець.

Картоплю, яйця, сир, огірки і сир нарізаємо на дрібні кубики в окремі миски і відразу переходимо до заправки.

Для неї ми змішаємо сметану з гірчицею, додаємо сіль та перець. Туди ж додаємо три зубчики часнику, розведений вже желатин і ретельно перемішуємо.

Отриману заправку розподіляємо по мисочках з усіма овочами. Тепер салат потрібно правильно сформувати. Беремо зручну форму, застилає харчовою плівкою і починаємо шарами викладати овочі: спочатку буряк, далі фету, за нею огірки і останнім шаром картоплю.

Накриваємо салат плівкою і ставимо в холодильник на 3 години.

Навіть без риби салат вийшов дуже смачним і ситним. Його цілком можна подати гарніром до основної страви, або на святковий стіл. Смачного!

Робимо буряк з картоплею майже як "Шубу", але без оселедця і майонезу
Робимо буряк з картоплею майже як “Шубу”, але без оселедця і майонезу