
Обожнюю страви з лаваша! Тому сьогодні піде мова саме про такий рецепт, де в основі – лаваш. Саме ця страва стала улюбленою у моєї сім’ї, тому готую я її кожні вихідні вже протягом місяця. Приготування дуже просте і швидке, а продукти всі – доступні.
В результаті у вас вийде дуже смачний рулет з лаваша з курочкою, плавленим сиром і пікантним соусом. Його навіть можна приготувати на святкове застілля в якості закуски, адже лаваш панірується в яйці, а після смажиться на сковорідці, тому виглядає красиво і апетитно.
Продукти:
- 3 листи тонкого лаваша;
- 2 плавлених сирки;
- 300-400 г філе курки;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 5-6 ст. л. сметани;
- перець, сіль, спеції – за смаком;
- 2 яйця;
- олія.
Як готувати:
- Спочатку варимо курку: солимо воду і варимо, поки не буде повністю готова. Якщо хочете, то можете покласти в бульйон лавровий листочок і перець горошком.
- Нехай філе охолоне. Потім потрібно перекрутити за допомогою м’ясорубки, використовуючи насадку з отворами невеликого розміру.
- Сирки натираємо за допомогою терки з дрібними клітинками і змішуємо з куркою.
- В окремій мисочці з’єднуємо сметану з гірчицею, додаємо всі спеції на свій смак і перемішуємо. Замість сметани можна взяти майонез. Змішуємо отриманий соус з м’ясом і сирками.
- Добре перемішуємо, і якщо маса густувата, то можна додати ще сметани.
- Беремо один лаваш і розкладаємо його на робочій поверхні. Викладаємо половину начинки, добре розподіляємо по всьому периметру.
7. Зверху накриваємо другим листом лаваша і придавлюємо його долонями. Змащуємо другою половиною начинки.
8. Тепер накриваємо третім лавашем і загортаємо в тугий рулет.
9. Залишаємо на 15 хвилин, щоб начинка просочила лаваш, і він став м`якшим.
10. Нарізаємо рулет на диски, товщина яких буде від 3 до 4 см.
11. У мисочку розбиваємо яйця і збиваємо їх за допомогою вилки. Кожен диск занурюємо в яйце, вмочивши всі сторони.
12. Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи олії і нагріваємо. Викладаємо шматочки лаваша розрізом на дно.
13. Смажимо з однієї й іншої сторони на середньому вогні до золотистої скоринки.