Готую кожних вихідних — коронна страва нашого столу. Просто, дешево і смачно!

Готую кожних вихідних — коронна страва нашого столу. Просто, дешево і смачно
Готую кожних вихідних — коронна страва нашого столу. Просто, дешево і смачно

Обожнюю страви з лаваша! Тому сьогодні піде мова саме про такий рецепт, де в основі – лаваш. Саме ця страва стала улюбленою у моєї сім’ї, тому готую я її кожні вихідні вже протягом місяця. Приготування дуже просте і швидке, а продукти всі – доступні.

В результаті у вас вийде дуже смачний рулет з лаваша з курочкою, плавленим сиром і пікантним соусом. Його навіть можна приготувати на святкове застілля в якості закуски, адже лаваш панірується в яйці, а після смажиться на сковорідці, тому виглядає красиво і апетитно.

Продукти: 

  • 3 листи тонкого лаваша;
  • 2 плавлених сирки;
  • 300-400 г філе курки;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 5-6 ст. л.  сметани;
  • перець, сіль, спеції – за смаком;
  • 2 яйця;
  • олія.

Як готувати:

  1. Спочатку варимо курку: солимо воду і варимо, поки не буде повністю готова. Якщо хочете, то можете покласти в бульйон лавровий листочок і перець горошком.
  2. Нехай філе охолоне. Потім  потрібно перекрутити за допомогою м’ясорубки, використовуючи насадку з отворами невеликого розміру.
  3. Сирки натираємо за допомогою терки з дрібними клітинками і змішуємо з куркою.
  4. В окремій мисочці з’єднуємо сметану з гірчицею, додаємо всі спеції на свій смак і перемішуємо. Замість сметани можна взяти майонез. Змішуємо отриманий соус з м’ясом і сирками.
  5. Добре перемішуємо, і якщо маса густувата, то можна додати ще сметани.
  6. Беремо один лаваш і розкладаємо його на робочій поверхні. Викладаємо половину начинки, добре розподіляємо по всьому периметру.

7. Зверху накриваємо другим листом лаваша і придавлюємо його долонями. Змащуємо другою половиною начинки.

8. Тепер накриваємо третім лавашем і загортаємо в тугий рулет.

9. Залишаємо на 15 хвилин, щоб начинка просочила лаваш, і він став м`якшим.

10. Нарізаємо рулет на диски, товщина яких буде від 3 до 4 см.

11. У мисочку розбиваємо яйця і збиваємо їх за допомогою вилки. Кожен диск занурюємо в яйце, вмочивши всі сторони.

12. Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо трохи олії і нагріваємо. Викладаємо шматочки лаваша розрізом на дно.

13. Смажимо  з однієї й іншої сторони на середньому вогні до золотистої скоринки.

За матеріалами.