
Ці млинці по-американськи, які випікаються на сухій сковороді, не випадково популярні в багатьох країнах. Готуються панкейки просто і швидко, при цьому вони дуже м’які, пишні і неймовірно смачні. Подавати таку випічку можна зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком або кленовим сиропом.
Рецепт панкейків на молоці
Інгредієнти:
- 1 скл. молока;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1,5 скл. пшеничного борошна;
- 3 ст. л. олії;
- 3 ст. л. цукру;
- ванілін, сіль — за смаком.
Приготування:
- У міксер влийте молоко, олію, додайте яйце. Збийте продукти на високих обертах до утворення білої піни.
- У глибокій мисці з’єднайте сипкі сухі інгредієнти.
- Додайте в міксер, на високих обертах розмішайте з молочно-яєчною масою. Залиште на 5 хвилин.
- Розігрійте сковороду (бажано з антипригарним покриттям) на середньому вогні, нічим не змащуючи.
- Вилийте тісто на гарячу поверхню, щоб сформувати панкейки.
- Коли знизу кожен млинець підрум’яниться, підхопіть його лопаткою, переверніть і пропечіть з іншого боку.
