Готую одразу дві порції: апетитні тефтелі без м`яса

Готую одразу дві порції: апетитні тефтелі без м`яса
Готую одразу дві порції: апетитні тефтелі без м`яса

Тефтелі з гречки без м’яса – чудова страва, яку можна приготувати на обід або вечерю. Рецепт дуже простий, відмінно підійде для вегетаріанців або для пісних днів.

Гречку для цього рецепту варити потрібно до готовності, щоб вся вода википіла. Рис повинен стати м’яким і навіть трохи розваритися. Смачно і ситно!

Продукти:

  • 1 скл. рису;
  • 2 скл. гречка;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • олія;
  • зелень.

Як готувати:

  1. Нарізаємо кубиками цибулю, обсмажуємо до прозорості на олії. 
  2. Додаємо натерту моркву, обсмажуємо.
  3. Частину обсмажених овочів, приблизно половину, відкладаємо в окремий посуд, вони нам знадобляться трохи пізніше.
  4. До овочів, що залишилися на сковороді, додаємо трохи води і томатної пасти. Добре все перемішуємо, щоб паста рівномірно розподілилася. До речі, в сезон свіжих овочів, томатну пасту можна замінити на свіжі подрібнені помідори. Доводимо до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин на маленькому вогні.
  5. Тепер додаємо сіль і перець за смаком.
  6. Гречану кашу знімаємо з вогню і за допомогою блендера подрібнюємо до отримання більш однорідної текстури. До подрібненої гречки додаємо крохмаль і обсмажені овочі. Можна додати зелень.
  7. В отриману масу додаємо рис.
  8. На дно форми для запікання викладаємо томатний соус. З круп’яної маси формуємо невеликі кульки, викладаємо їх в форму для запікання.
  9. Заливаємо тефтелі соусом.
  10. Запікаємо 20-30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Смачна ситна страва для всієї сім`ї готова! 

За матеріалами.