Готую під час посту! Пісна шарлотка з яблуками — пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним

Готую під час посту! Пісна шарлотка з яблуками — пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним.
Готую під час посту! Пісна шарлотка з яблуками — пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним.

Пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним. Горіхи в поєднанні з яблуками – це класика, а ось апельсинові нотки в тісті – вже щось новеньке! Якщо захочете поекспериментувати зі спеціями, погляньте в сторону меленої кориці і кардамону. Феєрверк смаку забезпечений!

Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт.
  • борошно – 1,75 скл.
  • цукор – 0,75 скл.
  • апельсиновий сік -1 скл.
  • олія – 6 ст.л.
  • сода – 1 ч.л.
  • манка – 2 ст.л.
  • грецькі горіхи – 100 г
  • дрібка солі

Процес приготування:

  1. У глибоку миску влийте апельсиновий сік і соняшникову олію, додайте цукор і сіль, перемішайте масу до їх повного розчинення. Додайте просіяне борошно, все перемішайте. Соду розчиніть у воді і влийте в тісто, ще раз перемішайте.
  2. З яблук видаліть серцевину, а решту наріжте невеликими шматочками. Горіхи натріть на тертці або дрібно наріжте ножем і змішайте з тістом.
  3. Глибоку форму змажте соняшниковою олією, присипте манкою. Вилийте тісто. Зверху викладіть яблука.
  4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Духовку вимкніть, залиште там пиріг до охолодження.

Готовий пиріг присипте цукровою пудрою. Смачного!

Готую під час посту! Пісна шарлотка з яблуками — пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним.
Готую під час посту! Пісна шарлотка з яблуками — пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним.
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!