Готую пироги щотижня, тільки міняю начинки! Найкраще тісто для заливних пирогів, яке довго не черствіє

Готую пироги щотижня, тільки міняю начинки! Найкраще тісто для заливних пирогів, яке довго не черствіє
Готую пироги щотижня, тільки міняю начинки! Найкраще тісто для заливних пирогів, яке довго не черствіє

За цим рецептом я готувала пироги з різними начинками: з фруктами, капустою, рибою, грибами та м’ясом, тісто, виходить ніжне, м’яке, яке не черствіє і на наступний день. Для мене цей рецепт просто паличка-виручалочка!

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 300 г
  • Борошно – 120 г
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 10 г

Спосіб приготування:

  1. У миску кладу сметану, жирністю 15-20%. До неї додам 3 яйця середнього розміру (55-60 г – 1 шт.). Додам сіль, приблизно 1/3 ч.л. і перемішайте звичайним ручним віночком до однорідного стану. Займає це близько 1 хвилини. Половину сметани можна замінити майонезом, я готувала так і так, особливої ​​різниці не помітила, тому готую з того, що є в холодильнику.
  2. Потім просіяти 120 г борошна і 10 г розпушувача тіста, розпушувач можна замінити содою 1 ч.л. без гірки, але я віддаю перевагу готувати з розпушувачем, його абсолютно не відчувається в готовому пирозі. Тісто виходить досить рідким. Форму для випічки змастити олією і вилити половину тіста. Моя форма діаметром 24 см. Потім розподілити начинку, у мене тушкована капуста зі спеціями. Начинка може бути будь-яка. Зверху розподіляю залишки тіста. Посипаю кунжутом і випікаю в розігрітій духовці до 180 * С на рівні нижче середнього до готовності, зазвичай це займає 30-40 хвилин. Якщо верх підгоряє, а пиріг ще не готовий, прикрийте його фольгою.
  3. Якщо будете готувати солодкі пироги, обов’язково додайте ванільний цукор і цукор на (свій) смак. Якщо фрукти (смородина, вишня, персики) заморожені, потрібно розморозити, зцідити зайвий сік і додати до них трохи крохмалю, щоб при випічці пиріг не став сильно вологим. Зверху розподіляю залишки тіста. Посипаю кунжутом і випікаю в розігрітій духовці до 180 * С на рівні нижче середнього до готовності, зазвичай це займає 30-40 хвилин. Якщо верх підгоряє, а пиріг ще не готовий, прикрийте його фольгою.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!