Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м’які, тісто повітряне, як пух

Інгредієнти:

  • кефір теплий, – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • дрібка солі;
  • дріжджі свіжі – 25 г, або сухі – 1.5 ч.л.;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • масло вершкове – 2,5 ст.л.;
  • борошно – близько 4 склянок.

Начинка на свій смак.

Процес приготування:

  1. У теплому кефірі розчиняємо дріжджі з цукром. Перемішуємо до однорідності.
  2. Всипаємо кілька ложок просіяного борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з’явилася піна.
  3. Яйця змішуємо з рештою цукру і сіллю, перемішуємо.
  4. Змішуємо опару з яйцем, всипаємо частинами борошно.
  5. Вливаємо розтоплене вершкове масло і добре вимішуємо масу.
  6. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 – 1.5 години.
  7. Готуємо начинку.
  8. Формуємо пиріжки і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  9. Збиваємо жовток з молоком і змащуємо пиріжки. Якщо змішаєте зі сметаною, пиріжки будуть глянцевими, красивими.
  10. Випікаємо пиріжки при 200 градусах близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м'які, тісто повітряне, як пух
Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м’які, тісто повітряне, як пух