Інгредієнти:
- кефір теплий, – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- дрібка солі;
- дріжджі свіжі – 25 г, або сухі – 1.5 ч.л.;
- цукор – 1 ст.л.;
- масло вершкове – 2,5 ст.л.;
- борошно – близько 4 склянок.
Начинка на свій смак.
Процес приготування:
- У теплому кефірі розчиняємо дріжджі з цукром. Перемішуємо до однорідності.
- Всипаємо кілька ложок просіяного борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з’явилася піна.
- Яйця змішуємо з рештою цукру і сіллю, перемішуємо.
- Змішуємо опару з яйцем, всипаємо частинами борошно.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло і добре вимішуємо масу.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 – 1.5 години.
- Готуємо начинку.
- Формуємо пиріжки і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Збиваємо жовток з молоком і змащуємо пиріжки. Якщо змішаєте зі сметаною, пиріжки будуть глянцевими, красивими.
- Випікаємо пиріжки при 200 градусах близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.