Готую тепер печінку “по-французьки” в духовці. Страва, яка сподобалася усім гостям!

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 600 г
  • яйце – 2 шт.
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • сметана – 1-2 ст.л.
  • твердий сир – 100 г
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Яловичу печінку підморозьте. У такому вигляді її буде зручніше нарізати. Приберіть плівку. Печінку наріжте скибочками, завтовшки близько 1 сантиметра.
  2. Зробіть панірування. Борошно змішайте з сіллю і меленим перцем. В окремій мисці збийте яйця з дрібкою солі. Печінку спочатку обваляйте в сухій суміші, а потім в яйці.
  3. Обсмажте запаніровані шматочки печінки в розігрітій олії. Готуйте по хвилині з обох сторін. На них повинна лише утворитися скоринка.
  4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте в олії до прозорості. Потім пересипте до цибулі моркву, натерту на грубій тертці. 
  5. Через 3 хвилини перемістіть овочі на тарілку. Посоліть і поперчіть їх, додайте сметану. Перемішайте. Шматочки печінки перемістіть на деко, заздалегідь застелене фольгою.
  6. На кожен шматочок викладіть моркву з цибулею. Посипте натертим сиром. Готуйте страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!