
Молочно – цитрусовий десерт не тільки виходить дуже смачним і ароматним, але й красивим. Тому, я готую його на свята і дітям на дні народження. Апельсини ви можете замінити і іншими фруктами.
Інгредієнти:
- апельсини – 3 шт.;
- йогурт – 800 г;
- молоко – 200 мл.
Додатково:
- агар-агар – 12 г і 15 г.
Процес приготування:
- Очищаємо апельсини від шкірки і білої частини, ріжемо шматочками і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Сік змішуємо з агар-агаром (12 г) і нагріваємо до кипіння. Варимо 2 хвилини.
- Молоко змішуємо з агаром (15 г), варимо після закипання 3 хвилини.
- Знімаємо каструлю з молоком з плити і вливаємо йогурт, перемішуючи.
- Коли апельсинова маса охолола до кімнатної температури, беремо форму і частинами виливаємо апельсин і молочну суміш.
- Виходить мармуровий десерт, який накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник застигати. Найкраще, залишити на ніч.
Я ще готувала з персиком, молоком і йогуртом – вийшло дуже смачно і ароматно.
