
Тісто дуже ніжне і м’яке і готується він дуже швидко (всього 5 хвилин + час на випічку). Легко, доступно і дуже смачно! Моїм рідним він дуже подобається! Спробуйте і ви!
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г
- молоко – 100 мл
- ванілін – 1,5 г
- сіль – дрібка
- розпушувач – 10 г
- борошно – 200 г
Розмір форми 23х23 см
Процес приготування:
- Нарізаємо яблука.
- Приготуємо тісто для пирога. У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі, 100 г цукру і збиваємо міксером на високих оборотах до пишності.
- Далі в пишну яєчну масу вливаємо 100 мл молока кімнатної температури, додаємо пакетик ваніліну (1,5 г) і міксером добре змішуємо між собою.
- В іншій мисці 200 г просіяного борошна і 10 г розпушувача змішуємо і всипаємо їх в тісто. Перемішуємо міксером до однорідної маси.
- Готуємо форму для запікання. На дно кладемо лист пергаментного паперу, вирізаного за розміром форми, і змащуємо його вершковим маслом. Розмір моєї форми 23х23 см.
- Висипаємо яблука, рівномірно укладаємо їх на дно форми, а зверху кладемо кілька маленьких шматочків вершкового масла. Воно ідеально поєднується з яблуками, надасть їм тонкий, ніжний, вершковий смак.
- На яблука виливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо. Відправляємо випікатися пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – вона повинна бути сухою і чистою.
- Даємо охолонути, а потім дістаємо пиріг з форми, знімаємо пергаментний папір і перекладаємо на тарілку. За бажанням, присипаємо цукровою пудрою.