Готую яблучний пиріг за 5 хвилин: смачніше, ніж шарлотка (і гостям подобається!)

Готую яблучний пиріг за 5 хвилин: смачніше, ніж шарлотка (і гостям подобається!)
Готую яблучний пиріг за 5 хвилин: смачніше, ніж шарлотка (і гостям подобається!)

Тісто дуже ніжне і м’яке і готується він дуже швидко (всього 5 хвилин + час на випічку). Легко, доступно і дуже смачно! Моїм рідним він дуже подобається! Спробуйте і ви!

Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • молоко – 100 мл
  • ванілін – 1,5 г
  • сіль – дрібка
  • розпушувач – 10 г
  • борошно – 200 г

Розмір форми 23х23 см 

Процес приготування:

  1. Нарізаємо яблука.
  2. Приготуємо тісто для пирога. У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо дрібку солі, 100 г цукру і збиваємо міксером на високих оборотах до пишності.
  3. Далі в пишну яєчну масу вливаємо 100 мл молока кімнатної температури, додаємо пакетик ваніліну (1,5 г) і міксером добре змішуємо між собою.
  4. В іншій мисці 200 г просіяного борошна і 10 г розпушувача змішуємо і всипаємо їх в тісто. Перемішуємо міксером до однорідної маси.
  5. Готуємо форму для запікання. На дно кладемо лист пергаментного паперу, вирізаного за розміром форми, і змащуємо його вершковим маслом. Розмір моєї форми 23х23 см.
  6. Висипаємо яблука, рівномірно укладаємо їх на дно форми, а зверху кладемо кілька маленьких шматочків вершкового масла. Воно ідеально поєднується з яблуками, надасть їм тонкий, ніжний, вершковий смак.
  7. На яблука виливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо. Відправляємо випікатися пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  8. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – вона повинна бути сухою і чистою.
  9. Даємо охолонути, а потім дістаємо пиріг з форми, знімаємо пергаментний папір і перекладаємо на тарілку. За бажанням, присипаємо цукровою пудрою.