Готую їх вже кілька днів. Ідеальні булочки з сиром — пишні, як пух!

Готую їх вже кілька днів. Булочки з сиром — пишні, як пух!
Готую їх вже кілька днів. Булочки з сиром — пишні, як пух!

Простий рецепт м’яких і пишних булочок, які можна приготувати з будь-якою начинкою. У моєму випадку – це сир з абрикосовим джемом, виходить ідеальне поєднання!

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 250 мл;
  • цукор – 100 г;
  • дріжджі сухі – 11 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • масло вершкове – 80 г;
  • борошно – 600 г

Для приготування начинки:

  • сир – 220 г;
  • джем абрикосовий – 100 г;
  • жовток і молоко для змащення.

Процес приготування:

  1. У теплому молоці змішуємо цукор і дріжджі. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
  2. Додаємо яйця і сіль, перемішуємо.
  3. Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо тісто.
  4. Додаємо розм’якшене вершкове масло і вмішуємо його в тісто.
  5. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  6. Для начинки змішуємо сир з джемом.
  7. Вимішуємо тісто і ділимо його на порційні шматочки, кожен розкочуємо і викладаємо начинку.
  8. Формуємо булочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
  9. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
  10. Змішуємо жовток з молоком і змащуємо булочки.
  11. Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, дивіться по своїй духовці.