Інгредієнти:
- Сухі дріжджі – 12 г
- Цукор – 165 г
- Молоко – 390 мл
- Вершкове масло – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 450-480 г
- Мак – 350 г
- Вишня – 350 г
- Чорний шоколад – 100 г
- Вершки – 1-3 ст. л.
Приготування:
- Сухі дріжджі потрібно розвести у 60 мл теплого молока та додати до суміші 15 г цукру. Накрити все харчовою плівкою та залишити на 20 хвилин.
- Окремо в каструлі або сотейнику змішайте 130 мл молока, 120 г вершкового масла. Варіть масу на маленькому вогні до тих пір, поки масло повністю не розтане. Потім зніміть з вогню та додайте 1 яйце, 80 г цукру і гарненько все перемішайте.
- До цього молока додайте дріжджову суміш та просіяне борошно. Протягом 7 хвилин вимішуйте тісто та змастіть його соняшниковою олією. Помістіть тісто в тепло на 1,5 години.
- Залити мак 200 мл тепло молока та запарюйте його. Потім додайте вишні без кісточок та 170 г цукру. Все потрібно ретельно перемішати.
- Присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто в пласт, товщина якого має складати 4 мм. Змастіть його 50 г розтопленого вершкового масла, рівномірно розподіліть по поверхні начинку.
- Отриманий пласт з начинкою потрібно загорнути в рулет та розрізати на декілька порцій. Змастити деко вершковим маслом та викласти булочки. Накрити все харчовою плівкою та залишити ще 15-20 хвилин в теплі.
- Випікати протягом 25-30 хвилин при 175 градусах.
- Розвести гарячі вершки з шоколадом та полити остиглі булочки. Смачного!