Гуляш з підливкою та картопляним п’юре “Як в дитинстві”. Той самий рецепт!

Гуляш з підливкою та картопляним п'юре "Як в дитинстві". Той самий рецепт!
Гуляш з підливкою та картопляним п'юре "Як в дитинстві". Той самий рецепт!
Інгредієнти:
  • Яловичина – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Томатна паста – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком (0.5 ч.л.)
Рецепт приготування:
  1. Нарізати м’ясо на невеликі шматочки, злегка обсмажити (можна не обсмажувати, а одразу додати в м’ясо трохи окропу) і тушити разом з цибулею і тертою морквиною у власному соку на маленькому вогні, трохи наливши в каструлю олії.
  2. Потім долити невелику кількість води. Наприклад, на 0,5 кг м’яса – 1 стакан води. Тушити до готовності м’яса (тобто до м’якості). М’ясо повинно бути злегка прикрите бульйоном.
  3. Хвилин за 10 до готовності м’яса, посолити за смаком, покласти лавровий лист – 1 шт. і можна 3 шт. перцю горошком. М’ясо буває різне. Тому час приготування може бути теж різний. Але, як правило, близько години, не менше. Готовність перевіряємо ножем або виделкою.
  4. Розвести в половині склянки теплої води – 1 ч.л томатної паcти, 1 ст. ложку борошна і 1 ст. ложку сметани.
  5. Добре перемішати в склянці, щоб не було грудочок. Я це роблю завжди виделкою. Безперервно помішуючи гуляш, влити туди суміш. Гуляш на очах почне густіти. Потушити хвилин 5-10. М’ясо готове.
  6. Якщо при тушінні вода википіла, можна долити її. Якщо гуляш вийшов занадто густий, то можна теж розбавити окропом.
  7. Готуємо картопляне п’юре:
  8. Відварити картоплю. Воду злити, але не до кінця, щоб на дні залишалося трохи. Пом’яти в відварі гарненько картоплю. Лише тоді, коли картопля добре розім’ята, додати гаряче молоко, сіль і масло за смаком. Смачного!
Гуляш з підливкою та картопляним п'юре "Як в дитинстві". Той самий рецепт!
Гуляш з підливкою та картопляним п’юре “Як в дитинстві”. Той самий рецепт!