Гуцульська ПАСКА в селі від пані Параски. Великодній хліб в Карпатах

Як випікають паску в гуцульському селі Космач. Рецепт паски від господині Космацька писанка в карпатському селі. Вже після експедиції 52 стилі життя в Карпатах, в рамках якої ми познайомились з селом Космач, ми попросили ґаздиню однієї з садиб показати, як випікається паска у їхньому селі. Пані Параска погодилася розповісти всім нам рецепт їхньої домашньої традиційної паски, яку печуть на Великдень. У відео ви побачите як пекти паску в печі, які традиції присутні під час замішування тіста, та побачити детальний рецепт паски на Великдень.

Рецепт КОСМАЦЬКА ПАСКА від пані ПАРАСКИ
Наводимо, що було використано під час випікання (ви собі пропорційно зменшуйте)

  • борошно 4 кг (підсипаємо поступово, може піти більше)
  • молоко – 2 літри
  • цукор – 1 кг
  • сіль – 2 чайні ложки
  • олія – 50 мл (+20 мл під час замішування)
  • яйця з білком 5 шт.
  • жовтки – 20 шт.
  • оцет – 1 чайна ложка
  • дріжджі 1.5 пачки (150 грамів)
  • Масло 0.5 кг

Процес приготування (відео):