Хлібна «ікра»: готую замість хліба, випікається всього 18 хвилин

Хлібна «ікра»: готую замість хліба, випікається всього 18 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г борошна,
  • 170 мл молока,
  • 20 г цукру,
  • 3 г дріжджів,
  • 2 г солі,
  • 10 г розтопленого вершкового масла.

Процес приготування:

  1. Переливаємо в глибоку миску молоко. Додаємо до нього дріжджі і перемішуємо. Всипаємо цукор, знову перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин. 
  2. В окремий посуд всипаємо борошно і сіль, потім вливаємо молоко і дріжджі. Все перемішуємо і отримуємо м’яке, повітряне тісто. Вливаємо розтоплене масло і перемішуємо ще раз.
  3. Перемішуємо лопаткою три хвилини. Тісто вийде липким, але так і повинно бути – завдяки цьому хлібна «ікра» буде м’якою. Ми залишаємо тісто під плівкою на годину. Потім переносимо тісто на присипану борошном робочу поверхню. Ріжемо на смужки, їх ділимо на невеликі квадратики.
  4. А потім руками формуємо кульки. Викладаємо тісто на застелене пергаментом деко.
  5. Змащуємо молоком і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 18 хвилин.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!