
Інгредієнти:
- 200 г борошна,
- 170 мл молока,
- 20 г цукру,
- 3 г дріжджів,
- 2 г солі,
- 10 г розтопленого вершкового масла.
Процес приготування:
- Переливаємо в глибоку миску молоко. Додаємо до нього дріжджі і перемішуємо. Всипаємо цукор, знову перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
- В окремий посуд всипаємо борошно і сіль, потім вливаємо молоко і дріжджі. Все перемішуємо і отримуємо м’яке, повітряне тісто. Вливаємо розтоплене масло і перемішуємо ще раз.
- Перемішуємо лопаткою три хвилини. Тісто вийде липким, але так і повинно бути – завдяки цьому хлібна «ікра» буде м’якою. Ми залишаємо тісто під плівкою на годину. Потім переносимо тісто на присипану борошном робочу поверхню. Ріжемо на смужки, їх ділимо на невеликі квадратики.
- А потім руками формуємо кульки. Викладаємо тісто на застелене пергаментом деко.
- Змащуємо молоком і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 18 хвилин.
Смачного!