«Хрещатий Яр» – найсмачніша класика, яка завжди вдається

«Хрещатий Яр» - найсмачніша класика, яка завжди вдається

ІНГРЕДІЄНТИ
Два світлі коржі:
270 г масла
400 г цукрової пудри
4 яйця
480 г борошна
20 г кукурудзяного крохмалю
160 г смаженого арахісу

Шоколадний корж:
3 яйця
120 г цукру
150 г борошна
7 г розпушувача
40 г какао
80 мл молока
120 г масла

Крем:
430 г масла
560 г згущеного молока
20 г ванільний цукор
1 ч.л. какао

ПРИГОТУВАННЯ
Два світлі коржі:
1. До м’якого масла додати цукрову пудру (160 г), збити до однорідності. Далі жовтки та борошно, замісити тісто. Тісто розділити на дві рівні частини та розкачати у форму 25×35 см застелену пергаментом. Випікати 10 хв при 190 °С.
2. Поки тісто випікається, білки збити з цукровою пудрою (240 г) на високих швидкостях міксера до утворення густої піни. Додати крохмаль та знову збити.
3. Збиті білки порівну розподілити на два гарячі (!!!) тіста. Присипати арахісом та випікати ще 15 хв при 190 °С.

Шоколадний корж:
1. Білки збити з цукром на густу піну, додати жовтки та продовжити збивати. Далі додати борошно, розпушувач, какао, молоко та розтоплене масло, вимішати до однорідності.
2. Тісто вилити у форму 25×35 см та випікати 35 хв при 175 °С.

Крем:
1. М’яке масло збивати до однорідної пухкої маси міксером на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко.
2. Додати ванільний цукор, какао та вимішати.

Складання:
1. Всі коржі розрізати поперек на 2 частини. Кінцевий розмір пляцка буде 17×25 см!
2. Формування пляцка:
– зволожений кавою шоколадний корж, 1/5 частина крему;
– світлий корж, 1/5 частина крему (так зробити ще тричі);
– зволожений кавою шоколадний корж.
3. У холодильник на 12-24 год та оздобити за бажанням.

Джерело