Хрустка квашена капуста у власному соку за 3 дні — смачно та швидко! Перевірений рецепт!

Хрустка квашена капуста у власному соці за 3 дні — смачно та швидко! Перевірений рецепт!
Хрустка квашена капуста у власному соці за 3 дні — смачно та швидко! Перевірений рецепт!

Вибираємо капусту осіннього сорту, наприклад, сорт ”Слава”. Білу, соковиту, солодку, тоді і квашена капуста буде смачною!

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг
  • Морква – 1-2 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л. (за бажанням)

Рецепт приготування квашеної капусти:

  1. Шаткуємо капусту.
  2. Натираємо моркву на крупній тертці, багато моркви додавати не потрібно.
  3. Перемішуємо капусту з морквою.
  4. Пересипаємо капусту сіллю, пробуємо на смак.
  5. Додаємо трохи цукру (він прискорює процес квашення), але можна обійтися і без нього.
  6. Капусту ретельно перемішуємо.
  7. Укладаємо щільно капусту в тару, зручну для зберігання, або відразу в банку.
  8. Накриваємо банку марлею, ставимо в посуд, так як в процесі бродіння сік може витікати з банки.
  9. Залишаємо банку з капустою на кухні на три доби.
  10. Коли почне пуінитися, проткнути капусту кілька разів дерев’яною паличкою до дна, щоб випустити газ.
  11. Робити проколи потрібно щодня, щоб капуста не була гіркою.
  12. Якщо в банці соку недостатньо, можна додати 100 – 150 мл води.
  13. Кваситься капуста, як правило, 3 дні. Якщо в кімнаті прохолодно, то процес може зайняти 4 дні.
  14. Готову квашену капусту прибираємо в холодне місце. Вона відмінно зберігається довгий час. Смачного!