
Вибираємо капусту осіннього сорту, наприклад, сорт ”Слава”. Білу, соковиту, солодку, тоді і квашена капуста буде смачною!
Інгредієнти:
- Капуста – 2 кг
- Морква – 1-2 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор — 1 ч. л. (за бажанням)
Рецепт приготування квашеної капусти:
- Шаткуємо капусту.
- Натираємо моркву на крупній тертці, багато моркви додавати не потрібно.
- Перемішуємо капусту з морквою.
- Пересипаємо капусту сіллю, пробуємо на смак.
- Додаємо трохи цукру (він прискорює процес квашення), але можна обійтися і без нього.
- Капусту ретельно перемішуємо.
- Укладаємо щільно капусту в тару, зручну для зберігання, або відразу в банку.
- Накриваємо банку марлею, ставимо в посуд, так як в процесі бродіння сік може витікати з банки.
- Залишаємо банку з капустою на кухні на три доби.
- Коли почне пуінитися, проткнути капусту кілька разів дерев’яною паличкою до дна, щоб випустити газ.
- Робити проколи потрібно щодня, щоб капуста не була гіркою.
- Якщо в банці соку недостатньо, можна додати 100 – 150 мл води.
- Кваситься капуста, як правило, 3 дні. Якщо в кімнаті прохолодно, то процес може зайняти 4 дні.
- Готову квашену капусту прибираємо в холодне місце. Вона відмінно зберігається довгий час. Смачного!