Хрусткі мариновані огірочки. Рецепт, що пройшов крізь роки

Хрусткі мариновані огірочки. Рецепт, що пройшов крізь роки
Хрусткі мариновані огірочки. Рецепт, що пройшов крізь роки

Хочемо поділитися з вами рецептом смачних, хрустких маринованих огірків. Такі огірочки стануть прекрасною закускою до обіду або вечері. З даної кількості інгредієнтів виходить 4 літрових баночки готового продукту.

Для приготування смачних, хрустких маринованих огірків вам знадобиться:

  • 4 кг огірків;
  • 1 стакан цукру;
  • 1 стакан рослинної олії;
  • 1 стакан оцту 9%;
  • 40 г солі;
  • 1 ст. л. чорного меленого перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • кріп або петрушка.

Приготування

Огірки нарізуємо скибочками.

До огірків додаємо всі останні інгредієнти: масло, оцет, цукор, сіль, перець, зелень і видавлений часник. Все перемішуємо і залишаємо на 4 години, щоб наші огірочки пустили сік і настоялись.

Поки огірки настоюются, ми займемося приготуванням банок. Банки миємо і стерилізуємо над парою, кришки заливаємо окропом. Простерилізовані банки накриваємо кришками і залишаємо для подальшого використання.

Після закінчення часу огірки закладаємо в простерилізовані банки і заливаємо соком, що утворився (соку виходить досить багато).

Наповнені банки накриваємо кришками і стерилізуємо (у каструлю наливаємо воду, на дно каструльки кладемо ганчірочку, в теплу воду занурюємо банки, доводимо воду до кипіння і залишаємо на маленькому вогні на 15 хвилин).

Простерилізовані банки закатуємо, перевертаємо і укутуємо в ковдру до повного охолодження. Смачні, хрусткі мариновані огірочки, приготовані по цьому рецепту, неодмінно прикрасять обід або вечерю в холодний зимовий день.

Ароматні і хрусткі огірки на зиму! Холодний метод: без оцту, без кип’ятку, без цукру

Джерело