Хрусткі мариновані овочі в банці: готую так вже 20 років

Хрусткі мариновані овочі в банці: готую так вже 20 років
Хрусткі мариновані овочі в банці: готую так вже 20 років

Мариновані овочі – вдала ідея для осіннього меню. Адже діставати закрутки ще рано, а ціна на свіжі овочі  вже трохи «кусається». Але я маю бабусин рецепт, перевірений роками. Так готую вже 20 років, і завжди  дуже смачно.

Мариновані овочі в банці виходять соковитими, хрусткими, з нотками пікантності. Вони підійдуть для будь-якого гарніру чи м`ясних страв. А готуються дуже швидко і просто!

Для приготування маринованих овочів в банці найкраще використовувати терку для корейської моркви. Але якщо у вас такої немає, не турбуйтеся: натріть овочі на звичайну дрібну тертку. На смак це ніяк не вплине.

Продукти:

  • 1,5 кг білокачаної капусти;
  • 1 морквина;
  • 1 буряк;
  • 1, 4 л води;
  • 3 ст. л. солі;
  • 150 г цукру;
  • 100 мл оцту;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • перець духмяний;
  • кілька зубців часнику.

Як готувати:

  1. Наріжте капусту великими кубиками, а моркву і буряк натріть на тертці.
  2. Для того, щоб приготувати маринад, змішайте в воді цукор, сіль, лавровий лист і два види перцю. Доведіть суміш до кипіння і варіть ще 1 хвилину. Після цього влийте оцет 9%.
  3. Викладіть в банку капусту, моркву, буряк, часник, знову капусту, буряк і часник. Гарненько притисніть кожен шар.
  4. Залийте овочі маринадом і дайте охолонути. Поставте банку в холодильник на 1 день.

Такий овочевий салат в банці відмінно підійде до будь-якого гарніру: картоплі, рису, гречки. Закуска виходить не тільки смачною, а й чудово виглядає. Спробуйте!

За матеріалами.