
Інгредієнти:
- огірки – 5 кг
На 1,5 л банку
- Часник – 4 шт. в банку
- Селера – кілька гілочок в банку
- Кріп – кілька штук в банку
- Лист лавровий – 2 шт. в банку
- Перець запашний – 4 шт. в банку
- Перець горошок – 10 шт. в банку
- Цукор – 2 ч. л. в банку
- оцет 9% – 2 ст. ложки в банку
Розсіл – 3 л
- Сіль – 7 ст. л. з гіркою
- Лимонна кислота – чверть чайної ложки
Процес приготування:
- Огірки миємо, відрізаємо хвостики.
- У банки укладаємо спеції, зелень, потім огірки, часник.
- Заливаємо банки окропом і залишаємо на 25 хвилин.
- Таку заливку ви повинні зробити 3 рази: залили окріп першого разу і залишили на 25 хвилин, заливаємо вдруге і залишаємо вже на 35 хвилин і втретє залишаємо на 35 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю, розводимо в ній сіль і лимонну кислоту, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо 1 хвилину.
- Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками і залишаємо остигати.
https://youtu.be/ifxX2vXs8jE