ХРУСТКІ огірки на зиму — виходять дуже смачні та ароматні. Тепер готую тільки за цим рецептом!

ХРУСТКІ огірки на зиму — виходять дуже смачні та ароматні. Тепер готую тільки за цим рецептом!
ХРУСТКІ огірки на зиму — виходять дуже смачні та ароматні. Тепер готую тільки за цим рецептом!

Інгредієнти:

  • огірки – 5 кг

На 1,5 л банку

  • Часник – 4 шт. в банку
  • Селера – кілька гілочок в банку
  • Кріп – кілька штук в банку
  • Лист лавровий – 2 шт. в банку
  • Перець запашний – 4 шт. в банку
  • Перець горошок – 10 шт. в банку
  • Цукор – 2 ч. л. в банку
  • оцет 9% – 2 ст. ложки в банку

Розсіл – 3 л

  • Сіль – 7 ст. л. з гіркою
  • Лимонна кислота – чверть чайної ложки

Процес приготування:

  1. Огірки миємо, відрізаємо хвостики.
  2. У банки укладаємо спеції, зелень, потім огірки, часник.
  3. Заливаємо банки окропом і залишаємо на 25 хвилин.
  4. Таку заливку ви повинні зробити 3 рази: залили окріп першого разу і залишили на 25 хвилин, заливаємо вдруге і залишаємо вже на 35 хвилин і втретє залишаємо на 35 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю, розводимо в ній сіль і лимонну кислоту, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо 1 хвилину.
  6. Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками і залишаємо остигати.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!