І чому я раніше так не готувала? Ліниві вареники — так просто і так смачно!

І чому я раніше так не готувала? Ліниві вареники — так просто і так смачно!
І чому я раніше так не готувала? Ліниві вареники — так просто і так смачно!

Простий і ситний обід або вечеря! Смачна страва із картоплі зі смаженою цибулею та грибами.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Картопля – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Борошно – 100 г
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.
  • Сушений часник – ½ ч.л.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Гриби – 200 г
  • Сіль і перець на (свій) смак
  • Італійські трави

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Беремо 350 г картоплі, відварюємо її і солимо на (свій) смак. Робимо пюре з картоплі, додаємо 30 г вершкового масла. За бажанням можна додати мускатний горіх 1/4 ч.л., і сушений часник 1/2 ч.л., одне яйце і 100 г борошна, замішуємо тісто. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок або в щільний пакет.
  2. Ставимо кип’ятитися воду, в якій будуть відварюватися ліниві вареники. Солимо воду і коли вона вже закипіла, видавлюємо трохи тіста і зрізаємо ножицями. Варимо до готовності. Я варила в три заходи.
  3. Приготуємо засмажку з цибулею і грибами. Нарізаємо цибулю 1-2 шт. Ставимо розігріватися сковорідку, наливаємо соняшникову олію. Відправляємо обсмажуватися цибулю, до легкого золотистого кольору. Потім пластинками наріжте 200 г шампіньйонів. До цибулі додаю гриби. Солимо і перчимо на (свій) смак. Також можна додати будь-які спеції, я додала італійські трави.
  4. Коли гриби з цибулею обсмажились до них додаю вареники і ще трохи обсмажую, акуратно перемішуючи.
  5. Все! Наша страва готова. Перед подачею можна прикрасити будь-якою зеленню, у мене це кріп.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!