І на свята, і на кожен день: апетитний пиріг на кефірі з яйцями та зеленню

І на свята, на кожен день: апетитний пиріг з яйцями та зеленню
І на свята, на кожен день: апетитний пиріг з яйцями та зеленню

Хочеться чогось смачненького, але так не хочеться витрачати багато часу на приготування? Пиріг з яйцями і зеленню – саме те, що потрібно. Мінімум зусиль, доступні складники, а результат потішить ваших рідних.

Він універсальний, тому підійде і на вечерю, і для перекусу в дорозі. А ще його можна взяти га роботу і пригостити колег. Вони точно будуть просити рецепт!

Продукти:

  • 3 яйця;
  • 250 г борошна;
  • 200 мл кефіру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 100 г майонезу;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль.

Для начинки:

  • 4 зварені яйця;
  • зелена цибуля, кріп;
  • кунжут.

Як готувати:

Змішайте кефір з содою. Додайте яйця, майонез, сіль і борошно. Вкінці – розпушувач. Наріжте цибулю, кріп, варені яйця.  Посоліть за смаком, перемішайте. Форму змастіть вершковим маслом, розділіть половину тіста, викладіть начинку. Вилийте тісто, що залишилося.  Змішайте один жовток з невеликою кількістю води, змастіть сумішшю верх пирога, присипте кунжутом. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 ℃.

Обов’язково приготуйте пиріг за нашим рецептом. Вам сподобається! І не забувайте поділитися рецептом з подругами!