Ідеальна випічка до чаю. Віденське печиво або тертий пиріг

Тертий пиріг – це один зі старих, класичних рецептів, який кожна господиня робить зі своєю улюбленою начинкою. Я роблю з яблуками і лимоном, деякі дуже люблять з персиками і абрикосовим варенням. Процес приготування дуже простий, проте результат завжди ідеальний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 80 г;
  • масло вершкове, 150 г;
  • сіль щіпка;
  • молоко або вода, 50 мл;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Для приготування начинки необхідно :

  • лимони і яблука по 2 – 3 шт;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г;
  • цукор, 170 г або на ваш смак.

Процес приготування:

  1. Продукти повинні бути холодними.
  2. Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном до смаку, шматочками холодного вершкового масла. Перетираємо руками в крихту.
  3. Додаємо яйця і молоко, вимішуємо тісто. Якщо немає молока, можна додати холодну воду або сметану. Довго вимішувати тісто не потрібно.
  4. Ділимо на 2 частини і одну кладемо в пакеті в морозильну камеру.
  5. Другу частину розподіляємо по пергаменту у формі. За бажанням, робіть бортики.
  6. Відправляємо форму в холодильник.
  7. Для начинки можна замінити лимони на будь-які інші цитрусові на ваш смак.
  8. Натираємо цедру з лимонів, а саму білу шкірку зчищаємо.
  9. Ріжемо лимон шматочками і видаляємо кісточки. Перебиваємо блендером.
  10. Змішуємо цедру і пюре лимона, терті яблука і ставимо на плиту.
  11. Всипаємо цукор і крохмаль, доводимо до кипіння і варимо хвилину до густоти, постійно перемішуючи.
  12. Якщо лимони НЕ соковиті, влийте трохи води, для кольору – щіпку куркуми.

     

  13. Натираємо трохи тіста на те, що в формі.
  14. Викладаємо остиглу начинку на тісто, натираємо залишок тіста і випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності.
  15. Даємо оолонути у формі, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.